Eerste dagen Canada
Dag allemaal,
Sorry, het duurde even een paar dagen maar daar ben ik dan weer.
Gaat allemaal erg goed hier! Lekker weertjein Nederland?Met uitzondering van gisteren (dinsdag) is het hier ookheerlijk weer. Ik schat dat het vandaag zo'n 23 graden was met veel zon: Heerlijk!

Omdat ik al zo enorm veel heb gezien en gedaanweet ik even niet waar ik moet beginnen. Ben inmiddels al weer een aantalkeer op kantoor geweest bij onze partnerorganisatie. In samenwerking met deze partner organiseren we stages, ranchstays (boederijwerk) en Toeristisch werk. Op maandag was er een algemene oriëntatie en daarna waser ooknog een oriëntatie voor stages. Er waren ook een aantal Nederlandse deelnemersop de orientatie. Ik heb nog even met ze kunnen spreken.Gsteren heb ik bijvoorbeeld een Toeristisch werk werkplek bezocht waar een van onze deelnemers vorige week is begonnen. Verder het Vancouver studenthouse,2 stageplekken, West Trek enhet kantoor van MOOSE bezocht. Ik probeer snel tijd vrij te maken om alles wat uitgebreider te beschrijven alright?
Canadians zijn echt super vriendelijk! Dit merk ik aan onze collega's hier maar ook gewoon op straat, in winkels, hostels etc. Iedereen wil echt vanalles voor me doen en ze hebben alles perfect voorbereid.
Tot slot vandag even wat leukeweetjes, feiten en grappige constateringen:
- Tim, de eigenaaris de enige Canadees op kantoor bij onze partnerorganisatie. De rest van het team is een afwisselende multiculti mix ;)
- Onze partner heeft geen marketing afdeling. De marketing wordt voornamelijk uitgevoerd door stagiaires!
-Vandaag onze Restauratiewerk Italië partner (ja... in Canada)ontmoet in een van de vele starbucks filialen. Hij is onlangs getrouwd met een Canadese :)
- Ongeveer 50% van de inwoners van Vancouver is van Aziatische afkomst
- Chinatown Vancouver is de op 2 na grootste Chinese buurt van noord en midden Amerika
- Vancouver wordt raincouver genoemd (behalve gisteren nog niets van gemerkt)
- Ik verhuis vanaf vandaag iedere dag naar een andere plek om te overnachten.
- Vancouver de beste stad ter wereld is om te leven voor daklozen. Vancouver heeft een mild klimaat en de gemeente Vancouver zorgt goed voor ze. Ik hoorde vandaag dat je als dakloze ongeveer $900 CAD per maand krijgt. Het was me meteen duidelijk waarom erhier zoveel daklozen rondlopen...
-Morgen bezoek ik onzeBackpacken Canada partner, erg benieuwd!
Mijn dag zit er op, jullie dag gaat straks beginnen...
Vancouver greetings!
Kevin
Hey avonturier,
fijn dat je het naar je zin hebt en wat leuk om te lezen allemaal! Al die belevenissen, je krijgt ook veel indrukken, en dan nog tijd over voor Starbucks???
Hier is alles oké, het weer is.. eh.... ´t gaat, de zomer is hier op zijn retour!
We zien weer uit naar je volgende belevenissen, veel succes met je verdere werk en een goede reis naar Calgary, groetjes ons!
ha kev,
Kei leuk om op de hoogte te blijven van je Canadian Life :) klinkt goed allemaal!!
Hier alles goed...ben aan weekend toe: nog 1 dagje te gaan!!!
Groetjes aan onze Canadese collega's!
Bye bye! Gr. Liek
Hmmm... je maakt me nu wel helemaaaal jaloers hoor! :-) Wel super leuk dat je het zo naar je zin hebt en dat er zo veel voor je geregeld is! Ben echt erg benieuwd naar al je bevindingen en verhalen straks als je weer hier bent! Geniet er nog van!!!
Liefs, Marjolein
Kefke,
We hebben nog geen internet in Eindhoven, vandaar dat ik het nu pas allemaal lees op mijn werk.
Wat een super mooie verhalen allemaal!
Wij wensen jou nog heel veel plezier!
Woensdag krijgt Goof uitslag van school, mijn gevoel zegt dat hij geslaagd is, maar Goof heeft durft niets te denken.
Heel veel groetjes van jezus en Goof.