kevingoescanada.reismee.nl

Rockies!!!

Hallo allemaal,

Verblijf op dit moment nog altijd in de Rocky Mountains. Later vanmiddag reisik vanuit Banff, terug via Calgary naar Vancouver.

Ben hier inmiddels al weer enkele dagen en heb echt enorm veel moois gezien. Believe the hype, het is hierecht ' breathtaking'

Laughing

Aangekomen op Calgary International Airport ben ik meteen doorgereisd naar Banff. Hier aangekomen verbleef ik in het Banff Rocky Mountain resort. Dennis, een van onze Toeristisch werk Canada deelnemers stond hier al op me te wachten. Hij werkt in dit resort als Chauffeur en Front Desk Medewerker. Leuk hem te ontmoeten en te zien hoe hij zijn draai in Banff heeft gevonden. Er werken veel Internationale mensen op het resort en al het personeel woont op het terrein van het resort. Ze hebben het hier volgens mij erg naar hun zin allemaal. Groot voordeel van dit resort is dat al het personeel de voorzieningen van hetresort(zwembad, gym, pooltafels etc.) mag gebruiken.

De volgende ochtend stapte ik al vroeg op de bus naar Jasper met Moose network. Moose is een hop-on hop-off busnetwork dat je rondrijd naar allerlei bestemmingen in Canada. Ze stoppen onderweg op vrijwel alle bijzondere plekken en vertellen daarnaast ook erg veel interessante dingen over de omgeving. Het was een fantastische dag en het weer zat ook mee. Onderweg echt de hele dag mijn ogen uitgekeken en optimaal genoten van alle bergtoppen, gletschers en jawel flink wat Wildlife! Het duurde dan ook niet lang voor dat ik m'n eerste beer had gezien en van heel dichtbij ook nog eens... Ik kan door deze ontmoeting weer een van de things to do in m'n leven afstrepen. Beer in de Rockies spotten: CHECK

Tongue out

Na een lange dag optimaal genieten van Banff en Jasper National park kwam ik in het plaatsje Jasper aan. Hier verblijf ik in een ander resort waar onze deelnemers geplaatst kunnen worden. Ten opzichte van Banff is Jasper rustiger en een stuk minder toeristisch.

De volgende dag een city tour gehad van Lisa de HR Manager van een aantal resorts in Jasper. Ze heeft me alle interessante plekken, winkels, bars en meren in de omgeving laten zien. Echt super vriendelijk en gastvrij zoals eigenlijk iedereen in Canada tot nu toe.

Ze vertelde me dat je in Jasper nooit je auto hoeft af te sluiten en je huis is eigenlijk ook niet echt noodzakelijk. Ze wist eigenlijk niet eens waar haar huissleutels waren... ???? Vrij bizar maar dit geeft een beeld van ' ons kent ons' dorp Jasper

Wink

Het lukt me helaas niet om meer te schrijven nu. Misschien dat ik er later vandaag nog aan toe kom om meer over mijn tijd in de Rockies te vertellen.

In ieder geval weer wat nieuwe foto's ook...

Tot snel!

Groetjes Kevin

Marieke

Kevin, je maakt me nieuwsgierig.... hahaha
nog 23 dagen voor mij....

Have fun nog!

Anne-Karin en Jack

Weer een leuk verhaal en wat een prachtige foto's!! We zitten hier gewoon mee te genieten alsof we erbij zijn!
Houdoe